5 jam bersama ndopikun

(sori, jawa version aja ya, soalnya banyak yang ngritik. katanya,”ndop, u kok gaya? bahasamu kok “lu gue”, biasa aja mas..!!”

fiuh… ket mau ngetik, trus ngeprin, mesti ae salah. jane cuman entek kertas saitik, dadine hwakeh. lha salah terus se.. piye tho iki???pertama, salah nulis Suhadi, trus kesusu tak print. tibake salah, kudune H. Suhadi. oke, gapopo, ngeprin maneh. lancar sih.. sampek beberapa halaman. trus tak cek maneh…eee… tibake sing kudune diwehi haji kuwi Subakir. duduk Suhadi. Woaaalaah… salah terus..gak kuwi tok, enek sing salah tahun, ngeprin maneh. salah a, b, c, d ne, ngeprin maneh… tobaaat…tobaaaat… suwe-suwe bangkrut le..le..

lha iki, aku nulis iki, tak nggo leren disik. ben gak stress. ben gak salah terus.mugo2 gak ya..
sik, tak mbalek nulis maneh…loading….loading….

fiuh… 4 halaman lancar… sik ojo seneng sik par…eh, iyo.. ternyata lancar.. bener kabeh.. HOREEE….(kok HORE??)yowis… alhamdulillaaah…

sik ya… ngeprin maneh..

loading….

sak halaman lancar… hourray… eh.. alhamdulillah…

Yeee… lancar… alhamdulillah banget.. (wong alhamdulillah kok banget! alhamdulillah kuwi yo alhamdulillah tok, gak enek banget-e)
Akhirnya alias fainelli.. selesai juga babak pertama..

BABAK KEDUA!!!

saiki rodok rekoso, soale aku nggawe softwer ABBYY Fine reader 5.0 Sprint. pertama: nyecan, trus diwoco, trus di export ke MS Word. jan rekoso tenan.

Bismillahirrohmanirrohiim… (woalah, jane mau ngaji disik. wes juz loro e, lha winginane khan katam 30 jus, lha aku sedino sak juz e.. mulaine wes juz las-lasan dadine winginane khotam)

peh, tibake nyetel lagu yo huenak.. lha iki aku manggut-manggut dewe ndazku..lagune bjork pas jek cilik judule “Bukolla”… umma..umma..umma..umma… lucu deh lagune..

eh, ternyata nek ngetik dengan cara nye-can luwih nglarakne moto tinimbang tangan. soale khan aku gak perlu nulis maneh, tapi ngedit plus noto maneh…. huuuh… nangis darah!!!

Biyuh-biyuh motoku panas…

kata-katane dadi lucu. amargi kertas sing tak scan gak pati ceto, dadine kata2ne mbleset. pangkat dadi pangot, kesesuaian dadi kesesatan, tempat dadi tempal, anehe, kok berubah jadi kata lain ya?? aneh, jangan2 mesine sakti!!

aduh.. salah maneh… jane salah titik, cuma salah header footer-e, tapi yo tetep ngganti…fiuh….
aduh…salah maneh… jane salahe luwih saitik, halamane tok. tapi yo tetep ngganti… tobaaaat…tobaaat…fiuh…

akhirnya… 3 setengah jam terlampaui… dengan sangat-sangat berat..tapi gak papa kok, aku sudah terbiasa. hehehe…

eh, tapi dari apa yang aku lakukan di atas, ada sesuatu yang mengganjal. bukannya aku nggak ikhlas nglakuinnya, tapi sebenarnya tugas mengetik di atas adalah tugas masku. lha, gara-gara masku mesakne aku, dee ngowehi pekerjaan. itung-itung gae ngenet. padahal ketika diserahkan ke bosnya (yang nyuruh), dia ngakunya semua masku yang ngetik. padahal jelas2 adiknya yang ngetik. lha tadi sore (sekarang 2.07 pagi, 28 september 2007), yang nyuruh datang. lha aku nggak tahu kong kalikong-e. aku ya bilang begitu saja kalau yang nulis aku, bukannya masku. alhasil, dia ngerasa ditipu gitu ama masku. bathinnya mungkin begini, oo.. pantes ae wong sing nulis adike kok, duduk sing tak kongkon, mangkane nek pas enek kesalahan, mase nek tak takoni kok ketoke bingung dewe ra jelas.

lha ternyata masku kui ada niat baiknya, dia berbohongnya semata2 karena menghindari upah yang selalu diberikan sama yang ngongkon. masku khan sungkan masa disangoni terus. mangakne dee ngaku nek sing nulis dee, dudu sopo2, ben gak diupahi. lha, karena kejadian konyol gara2 mulut ember bocorku sore tadi, masku sekarang ya rodok2 bingung, clumsy alias kikuk menghadapi wonge. soale wonge mesti nyangoni maneh… lek gak ditompo khan gak penak..

dadi kasuse ki masalah sungkan-sinungkan <—bahasa opo iki??? mbingungi ya tulisanku. maksude ngene lo cah, masku khan mbayari aku teko duite dewe. kui ben reputasine apik. maklum masih sukuan (PTT), semakin loyal semakin cepat diangkat. tul nggak?? mangkane sedapat mungkin masku gak gelem ngrepoti atasane or siapa aja yang ngongkon dia. geto..

nah mangkane ket mau aku salah2 melulu mungkin goro2ne pekerjaanku kui rodok2 gak diridloi karo sing Kuoso. tapi kui jik perkiraanku tok lo.. soale yo kui, selain aku kudune ngaji disik, aku terlanjur mengatakan yang sebenarnya. lha, khan aku jujur sak jane. tapi jujurku bukan pada tempatnya dan malah menimbulkan masalah.

masalahnya adalah masku akan kehabisan order lagi, soalnya, masku ternyata “menggaji”ku dengan uang dia sendiri. nah, kalau orang lain tahu kalau ternyata yang nulis aku, maka orang lain pasti akan pikir-pikir, soalnya musti ngeluarin duit dingge mbayar aku. kalau nggak khan kasihan aku. (hehehe…dari dulu kok selalu dikasihani, udah bakat dari lair kali)

trus kenapa kok masku nggak mau nulis dewe??? alias nyuruh-nyuruh aku??? soale masku kui garapane gak rapi.. ya.. jik rapian aku lah.. maklum nyekele komputer jik suwi aku. lha komputere masku sing nggawe aku terus se.. sing pinter yo aku dewe to.. kemungkinan lain, kenapa aku salah-salah melulu dari tadi adalah karena mungkin aku sudah “PIKUN”.

ya.. maklumlah STRESS kok dipelihara. ngendikan-ngendikan alias ngomong-omong alias bai the wei, aku sekarang lagi stress lo. stress ae iso ngetik rapi, opo maneh gak stress ndop?? nek gak stress aku yo gak gelem dikongkon ngetik to… eh, iyo deng. ee… ojo salah… iki diupahi nda… lumayan dingge tuku klambi bodho.

ngerti bodho gak?? riyoyo..riyoyo..,gak ngerti riyoyo??

ndop: alaah… paling duitmu entek dingge ngenet ndop!

Par: yo ben to… ngenet khan marahi seneng ati… lha klambiku khan jek akeh nang lemari… wee…kkk!!!

Ndop: Dasar wong setress!!!

Par: yo ben to stress, sing penting kan tetep berkarya!!

Ndop: halah karya opo?? elek-elek ngono..

Par: elek opo?? buktine akeh sing pesen, Anang, Anin… Ndop: halah sing pesen cumak loro thok.. isin-isin…

Par: akeh len… Fifik, Heru, Masku, Bojone, Sandy,..

Ndop: halah cumak pitu.. akeh teko ndiiii loh???

Par: yoben, daripada gak enek sing mesen!!!

Ndop: paling mbok dol murah karya-karyamu.. soale wedi nek gak dibayar, yo to?? soale khan awakmu gak tahu njaluk bayaran disik, uang muka kek, gak ada khan?

Par: lha kowe kok ngerti, kurang ajar! kowe kui sopo tho?? aku ngedol murah pancen dingge penglaris. aku prinsipe khan wot yu giv iz wot yu get…

Ndop: hayo.. pakek dukun ya, kok pakek penglaris segala?????

Par: dukun mbahmu kui, yo ra to le, pelanggan khan raja. jadi harus dimanja2 dulu dengan diskon2 or something like that.

Ndop: eh, wes ya.. aku males nanggepi kowe…kowe ternyata podho edane mbek aku…

Par: aku gak edan tapi cuma stress!!

Ndop: halah podho wae..

Par: yo ra podho..

Ndop: Podho!!

Par: Ra podho!!

Ndop: Podhooooooooooo!!

Par: Ra Podhoooooooooo!!

Ndop: Hayo, podho gak, nek gak podho tak tonyo lo!!!

Par: Tonyoen, nek wani???!!

Ndop: Gak wani wes, we ngko nagis mberok-mberok, lha saiki isuk peteng e.. arepe sahur..

Par: Oh, iyo ya.. ayoh sahur disik yoh??

Ndop: ayoh…

——dan merekapun jadi bersahabat cuma gara-gara waktunya sahur telah tiba, hihihi…——

One Comment

Komen dong!